onsdag 2 februari 2011

Lite bra hittat i cyberspace

6 anledningar att shoppa secondhand.


♥ Det är ekonomiskt. Vad är bättre för en tunn plånbok än fina klänningar för under hundralappen? För samma summa pengar som man skulle kunna köpa ett par nyproducerade skor skulle man kunna köpa kanske 10 stycken begagnat.

♥ Det är ekologiskt att låta kläder gå i kretslopp istället för att slita och slänga. Att producera nytt hela tiden sliter på miljön. Bara för att man själv thar tröttnat på ett plagg betyder det inte att ingen annan inte vill ha det. Därför är det ju hundra gånger bättre att lämna in det till en vintagebutik så att det får en ny ägare istället för soptunnan.

♥ Man slipper se ut som alla andra i jeansleggings från Gina Tricot och top från H&M. Jag säger inte att det är fel att handla i sådana affärer men möjligheten till att skapa sig en mer personlig klädstil skulle jag säga är mycket större om man handlar andra hand jämfört med första hand för utbudet på nyproducerat är inte lika varierat.

♥ Pengarna går ofta till välgörenhet. Det beror ju såklart på vilken butik man handlar i. I butiker som t.ex. Myrorna och Röda Korsets second hand så går överskottet till välgörenhetsarbete. Nya kläder och en god gärning - ännu en anledning till att shoppa utan att få dåligt samvete.

♥ Det är så mycket roligare när man hittar något för det finns ju ofta hemskt mycket fula kläder så när man hittar guldkornen blir man så glad!

♥ Det är fint att tänka att det man köper har en historia bakom sig. Handlar man i små butiker med lite äldre ägare så kan man ibland få höra en liten historia om vem som ägt plagget innan. Och hur spännande är inte

Translate:
♥ It's cheap. For the same amount of money that could give you one pair of newly produced shoes, you could buy maybe up to 10 pairs second hand.
♥ It's great for the enviorment when the clothes go around in a loop instead of getting thrown in the garbage.
♥ You don't have to dress just like everyone else on the street. The possibilitys of creating your own personal style is so much bigger when you shop second hand.
♥ Some of the money sometimes goes to sharity (it depends on where you shop).
♥ It's so much more fun when you find something really pretty.
♥ It can be quite fun to think about that the garment has a history.


/ Lady A

1 kommentar:

  1. Min favorit: "Det är så mycket roligare när man hittar något för det finns ju ofta hemskt mycket fula kläder så när man hittar guldkornen blir man så glad!" - Den är ju så sann! :)

    SvaraRadera