fredag 5 mars 2010

En hjälpande hand erbjuds inte alla.

Jag har funderat över en sak.
Haiti, och den fruktansvärda tragedi som drabbade människorna där. Vilket fint sammarbete man hade och man ansträngde sig för att hjälpa alla de flera tusentals människor som förlorat sina hem, anhöriga och liv.
Men, för ca en vecka sedan drabbas Chile av samma typ av katastrof. Flera tusentals människor dör, förlorar familj och boende. Men hur engagerade är världen för att hjälpa dem i deras kris?
Jag har inte fått ett enda mail om hjälporganisationer, inte en enda liten reklam på varken tv eller radio.. och än mindre galor där Hollywoodstjärnor går ihopa och får vara hjältar på riktigt för engångs skull, ( tycker de.. efter att få spela hjälte i en huvdroll ).
Är hjälporganisationer en modegrej???


/ Lady A

1 kommentar:

  1. Ja det är galet, ibland ombeds vi sponsra både det ena och den andra katastrofen och ibland blir det nada. Tror dessa kom för tätt och folk "vill" inte bidra till mer. Sjukt men sant tror jag.
    Men vi i lilla sverige kan ju inte hjälpa alla, vilket jag tycker det verkar som att vi ska ibland. men det blir ju konstigt när vi donerar flera hundra miljoner till ett ställe och inget till ett annat.

    SvaraRadera