torsdag 22 april 2010

Bak

Vad gör jag idag när det regnar/ haglar/stormar?
Bakar de här stora och bulliga muffinsen med massor av goda chockladbitar i! Mmmmmm!



Chokladmuffins

Ingredienser (12 portioner)
•100 g rumsvarmt smör
•2 ½ dl strösocker
•2 ägg
•1 dl mjölk
•2 msk raps- eller matolja
•4 dl vetemjöl special
•1 dl kakao
•2 tsk vaniljsocker
•2 tsk bakpulver
•½ tsk salt
•200 g mörk eller ljus choklad

Tillagning
1.Sätt ugnen på 200 grader.
2.Rör ihop det mjuka smöret, strösocker, ägg, mjölk och olja.
3.Blanda ihop de torra ingredienserna och
rör ner i smeten, lite åt gången.
4.Hacka chokladen och blanda ner i hälften i smeten.
5.Klicka ut smeten i pappersformar som helst är dubbla eller har ställts i en muffinsplåt .
6.Strö på resten av chokladen.
7.Grädda i 20 ï minuter.
8.Låt svalna på galler.


/ Lady A

1 kommentar:

  1. Det låter fantastiskt! Det måste jag prova att göra någon gång.

    SvaraRadera