måndag 5 september 2011

2nd time aroundDå har projekt sluta amma börjar. Jag har inte ammat mer än någongång under dagarna, mest om lilleman varit sjuk. Men nu är det dags att sluta, både under dagen och om natten. Det är den 5e dagen/natten och jag tycker att det gått väldigt bra! Iaf om man jämnför med det första försöket vi gjorde för ett par månader sedan. Från att ha vaknat en gång i timmen under den första natten vaknade han bara en enda gång inatt! Då drack han 200 ml välling och fick ny blöja sen somnade han gott. Dessutom sover han i sin egen säng! Jag tror nästan att han sover bättre där än bredvid mig. Det va ju perfekt att ha honom i sängen när han ville amma, men nu märks det tydligt att han sover bättre i sin egen säng. Jag ska inte ropa hej riktigt än, men ett litet hurra vill jag nog ropa!
Detta med amning verkar va känsligt vilket jag inte alls kan förstå. I min värld är en mamma som ammar sitt barn det naturligaste som finns. Ni som har barn och har ammat, har ni mött på mycket negativa åsikter om amning?

1 kommentar:

  1. Jag förstår inte negativa reaktioner med amning, för mig är det också det mest naturliga som finns! Om man kan amma, så är det superbra. Sedan är BB och BVC experter på att ge en dåligt samvete när man inte kan och vill amma och när det inte riktigt fungerar. "Men ha lite tålamod, försök ge mindre ersättning..." Jag är inte riktigt hundra på att jag vill ens försöka amma om det blir fler barn...så pass förstörd blev man av tjatet från BVC. Inser jag nu en lång tid efter. Fick dåligt samvete för att jag inte kunde amma ordentligt, och ännu mer för att jag funderade på att sluta amma!

    Lillen verkar ju mer redo att sluta amma nu, låter det som. Självständig och sover i egen säng och så :) Jag önskar er lycka till, jag tror att det kommer gå bra.

    SvaraRadera